Çarpıntı Şikayeti Nasıl Hissedilir?

2
147

‘’Kalp genel olarak sessiz sedasız çalışır. Kalbiniz hızlı yada düzensiz atıyorsa, çarpıntı hissi varsa muayene olmak faydalı olacaktır’’

Kalp çarpıntısı nedir?

Çarpıntı kalp atımlarının hissedilmesidir. Kalbin kendine has bir atım şekli vardır. Ortalama dakikada 60 ile 100 arasında atım sayısı vardır. Egzersiz ve stres ile atım sayısı yükselir. Uykuda ise atım sayısı düşer. Normalde bu atımları hissetmeyiz. Kalbin çalışmasından habersiz olarak yaşantımıza devam ederiz. Kalp atımlarını hissettiğimiz anda ise bütün dikkat kalbin üzerinde toplanır. İstirahat halinde 90/dk üzeri nabızlar, ani gelişen 120/dk üzeri nabızlar, stres ile atımların yükselmesi ve düzensiz atımları hissederiz. Bu hissiyatı çarpıntı olarak tanımlarız.

Kalp çarpıntısı belirtileri nelerdir?

Çarpıntı hissi genelde kendisini göğüs bölgesindeki güçlü vurular ile gösterir. Beraberinde genelde nefes açlığı olur. Ani gelişen hızlı atımlar genelde kuş kanatları yada kelebek kanat çırpması şeklinde ifade edilir. Göğüste baskı hissi oluşabilir. Uzun süren 150/dk üzerindeki çarpıntılar tansiyonu düşürerek halsizlik, baş dönmesi yapabilir. Düzensiz atım şeklinde gelen çarpıntı ataklarında ise genelde göğüs üzerinde sert vuru ve sonrasında boşluk hissi tarif edilir. Kişiler kalbin durmasından korkar. Peş peşe gelen ek atımlarda göğüs ağrısı hissedilebilir.

2 YORUMLAR

  1. Sol Ventrikül Çapları: Lvd: 40 MM Lvs: 26 MM Ef: % 60 Ivs: 9 MM Pw: 9 MM

    Aorta ve Sol atrium: AO Kökü: 19 MM La: 28 MM AO Kapak Açıklığı: Asendan AO: 27 MM

    Mitral Kapak: MY ESER

    Aort Kapağı: N, VEL: 1.1 M/SN

    Trikuspid Kapak: TY ESER

    Pulmoner Kapak:

    PVmax: 0.7 M/SN

    Sistolik Pulmoner Arter Basıncı: 20 MMHG

    LV Duvar Hareketleri:

    LV Diastolik Fonksiyonları: E>A

    Perikardiyum:

    Sağ Yapılar: N

    IVC Hepatik Venler:

    İnteratrial Septum:

    İnterventriküler Septum:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz