Kalp Çarpıntısı Nedir?

130
22706
Kalp Çarpıntısı Nedir?
Kalp Çarpıntısı Nedir?

Kalp Çarpıntısı Nedenleri? Nasıl Geçer?

Kalp Çarpıntısı sorunundan korkmayın, ama onu pek de hafife almayın. Çoğu kez önemsiz ve masum nedenlerden kaynaklanır. Nadiren önemli ve çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceklerini unutmayın.

Çarpıntı, kalbimizin çalışmasının farkına varması olarak da tanımlanır. Kalbimiz biz farkında olmasak da işini hiç aksatmaz ve düzenli olarak kasılma yapar. Ne zaman ki kalbimiz işini biraz hızlı yapmaya başlar, birkaç kez sıradışı kasıldığında, o zaman onun farkına varırız.

Kimi göğsünde hızlı bir vuruştan, kimi kalbinin atışının bir süre durduğundan, kimi de göğsünde uçuşan bişeylerin varlığından sözeder. Kalbin güm güm göğse vurması, kuş kanadı gibi çırpınması, kelebek olup uçması gibi terimler de çoğu zaman bu tip durumlarda duyarsınız. Ama hepsinin ortak adı “çarpıntı”dır.

İstirahat halinde normal bir insanın kalp atışı dakikada 60-100 atım arasında değişir. Çarpıntı, genel olarak kalp atışının dakikada 100’ ün üstüne çıkması olarak tanımlanır. Ancak, kalbin yavaş atımlarında veya normal atımlarında da kişi çarpıntı hisseder. Bu his kalbin hızlı atmasından çok düzensiz atımıyla ilgilidir ve kişi bu hissi genelde çarpıntı olarak tanımlar.

Günlük yaşamda bir çok durumda Kalp Çarpıntısı meydana gelmesi mümkün. Egzersiz, heyecan, umut, sevgi vs… Hepsi kalplerin hızlı çalışmasına ve kişinin çarpıntı hissetmesine yol açar. Bu tip durumların çoğunluğunda hissedilen duygu yoğunluğu çarpıntı hissinin önüne geçer. Oluşan çarpıntı normal bir his olarak karşılanır ve ciddiye alınmaz.

Gündelik yaşamda hissedilen beklenmedik çarpıntılar, kalpteki düzensiz atımlar çoğu zaman insanları endişeye sevkeder ve korkutur. Çarpıntının en rahatsız edici yanı kişide panik durumu oluşturmasıdır. Birkaç düzensiz veya hızlı atış öncelikle kafaları karıştırır ve zihinlerde soru işaretleri oluşturur. Kalp krizi geçirme korkusu, kalbimizin duruvereceği endişesi insanın ruhunu sarıverdiğinde tıbbi yardım istemek tek çıkış yolu olarak görülmekte.

Oysaki kalp çarpıntıların çoğu tehlikesizdir, iyi huylu ve masumdur. Çoğunun bir kalp hastalığı ile doğrudan ilişkisi yoktur. İnsanın korkması gereken durum, asıl o çarpıntının yarattığı anlamsız telaşın, endişenin kendisidir. Aşırı telaş ve korku, masum sıradan bir çarpıntı sorununu ciddi bir kalp problemine dönüşür. Korkunun yarattığı panik, başka sağlık sorunlarını bile tetikler.

Kalp Çarpıntısı nedenleri nelerdir?

Kalp hızını etkileyen pek çok şey vardır. Solunum hızındaki değişimler bile kalp hızını değiştirir. Solunumsal kalp ritmi bozukluğu ve buna ilişkin çarpıntı sorunu gençlerde sık görünmekte. Yine düzenli spor yapan gençlerde kalp hızının yavaşlamasına bağlı çarpıntı hissi oluşur.

Çarpıntının en sık nedeni sıkıntı, stres ve gerginliktir. Aşırı yoğun çalışanlarda, düzensiz uykusu olanlarda, iş ve aile ile ilgili problemler yaşayanlarda, aşırı sigara, alkol, kahve, çay, kola , çikolata tüketenlerde çarpıntı sık görülmekte. Aşırı yemek, mide ve bağırsaklardaki gaz sıkıştırmaları, kabızlık, az sıvı tüketilmesi durumlarında da çarpıntı görünmesi mümkün.

Özellikle sessiz ortamlarda kendini dinleyen kişiler kalp atımlarını duyabilirler ve bunu yanlışlıkla çarpıntı olarak tanımlayabilirler. Zayıf insanlarda bu duruma daha sık rastlanılmaktadır, endişe etmeye gerek yoktur.

Kalp Çarpıntısından ne zaman korkalım?

Çarpıntı sorununu her zaman hafife almak, önemsememek bazı durumlarda hatalıdır. Özellikle yukarıda saydığımız bilinen hazırlayıcılar olmadan ortaya çıkan, sık tekrarlayan ve uzun süren çarpıntı ataklarını ciddiye almakta ve bir sağlık kuruluşuna başvurmakta fayda vardır. Hissedilen çarpıntı altta yatan bir hastalığın ilk belirtisi olabilir.
Kansızlık, guatr, tansiyon yüksekliği veya tansiyon düşüklüğü, ateşli hastalıklar kalp hastalıkları dışında çarpıntıya en sık yol açan diğer sebeplerdir.

Kalp kasına, kalbi çalıştıran iletim sistemine, kalp uyarılarını oluşturan sinus düğümüne, kalp zarına, kalp kapakçıklarına bağlı bir takım hastalıklar da çarpıntıya yol açar. Kalp yetmezliği, kalp kapağı darlığı ve genişlemeleri, kalp zarını tutan enfeksiyonlar ve özellikle koroner kalp damar hastalıklarında, bir ritim bozukluğu ve çarpıntı hissi hastalığın ilk belirtisi olabilir.

Çarpıntı ile birlikte, göğüs ağrısı, nefes darlığı, baş dönmesi, bulantı, fenalık hissi, soğuk terleme, göz kararması, baygınlık hissedilmesi altta yatan ciddi bir kalp hastalığının habercisidir. Özellikle kalbi düzensiz ve çok hızlı atan, daha öncesinde kalp hastalığı tanısı konan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmasında fayda vardır.

Kalp Çarpıntısı Tanı yöntemleri nelerdir?

Özellikle kısa süren çarpıntılara tanı koymak güçtür. En basit tanı yöntemi çekilecek bir EKG (elektrokaryografi)’dir. Ancak bu yöntemin hastaya faydalı olabilmesi için özellikle çarpıntı anında yapılması gerekmektedir. Kısa süreli çarpıntı ataklarını yakalamada en sık başvurulan yöntem aralıksız ritim kaydının yapıldığı holter tetkikidir.

Bu tetkikte hastaya elektrotları olan walkman büyüklüğünde cihaz takılmakta ve hasta bu cihazı 24 saat günlük hayatını sürdürürken taşımaktadır. 24 saat aralıksız ritim kaydı yapan bu cihazın verileri daha sonra incelenmekte ve çarpıntı atağı olup olmadığı saptanabilmektedir. Diğer bir yöntem ise olay kaydedici adını verdiğimiz, çalışma yöntemi ritim holtere benzeyen cihazdır. Fark olarak hasta çarpıntı hissettiğinde cihazı çalıştırmakta ve sadece o anın kaydı alınmaktadır. Bazı merkezlerde alınan kayıt transtelefonik yöntemle ilgili birime anında gönderilebilmekte ve anında cevap alınabilmektedir.

Olay kaydediciler genellikle tanı konulamayan kısa süreli ani başlangıçlı çarpıntı şikayeti tarifleyen hastalarda kullanılmakta ve 1-4 hafta hasta üzerinde tutulabilmektedir. Diğer yapılan tetkikler çarpıntının nedenine yöneliktir.

Kansızlık ve guatr düşünülen hastalarda kan tetkikleri, hipertansiyonu veya düşük tansiyonu olanlarda tansiyon takibi veya tansiyon holter; kapak hastalığı, kalp yetersizliği düşünülen hastalarda ekokardiyografi; koroner kalp hastalığı öntanısı konulan hastalarda efor testi ve sintigrafik tetkikler yapılabilmektedir. Ancak bütün bunlardan önce kişinin bir kardiyoloji uzmanına başvurup şikayetlerini ayrıntılı olarak anlatması ve muayeneden geçmesi gereklidir. Muayene sonrası hekimin önerisine göre çarpıntının nedenine yönelik tetkikler yapılmalıdır.

Kalp Çarpıntısı Nasıl tedavi edilir?

Tedavide temel prensip çarpıntıya sebep olan nedenin ortadan kaldırılmasıdır. Sigara, alkol, çay, kahve, kola, çikolata tüketiminin azaltılması ve kesilmesini tavsiye ediyoruz. Stres ve gerginliğe yönelik dinlenme veya tatil, kaplıca, masaj ve spa seansları, meditasyon ve yoga programları uygulayabilirsiniz.

Düzenli egzersiz özellikle yürüyüş, yüzme çarpıntıyı azaltmada etkili yöntemlerdir. Panik atak hastaları için psikiatrik destek alınmalıdır. Uyku düzensizliği olanlarda ilaç tedavisi uygulanır. Kansızlık mevcutsa öncelikle kansızlığın nedeni ortaya konmalıdır. Sonrasında demir, vitamin veya ciddi kansızlığı olanlarda kan transfüzyonu ile kansızlığın tedavisi yapılmalıdır. Hipertansiyonu olanlarda etkili ilaç tedavisi ile tansiyonun kontrol altında tutulması, diyet ve kilo verilmesi önemlidir.

Çarpıntıya neden olan bir kalp hastalığı ise ona yönelik tedavi uygulanmalıdır. Kalbin ileti yollarındaki bozukluğa bağlı bir ritim bozukluğu varsa ilaç tedavisi, çarpıntının şekline ve konulan tanıya göre anjiografi ve ablasyon (ritim bozukluğuna yol açan yerin yakılma işlemi) yapılabilir. Yine ani başlangıçlı ve hayatı tehtit edici ritim bozukluklarında elektroşok uygulanabilir.

Çarpıntıya karşı hangi besinler tüketilmelidir?

Üzüm ve bal çarpıntıyı azaltıcı etkileri iyi bilinen gıdalardır. Üzüm suyu, limonlu suyla veya sütle karıştırılmış balın düzenli tüketimi çarpıntıya iyi gelir. Saf balın aşırı tüketilmesinin ciddi ritim düşüklüğü, tansiyon düşüklüğü ve baygınlık yapabileceği de unutulmamalıdır. Taze meyve, sebze tüketimi arttırılmalıdır. Sebzeler çiğ yada az pişmiş olarak tüketilmelidir. Beyaz unla yapılmış besinlerden, katkı maddelerinden zengin gıdalardan, renklendirici eklenmiş gıdalardan ve aşırı baharattan uzak durmakta fayda var. Yemekler ana öğünler şeklinde tüketmek ve ara kaçamaklardan uzak durmak gerek.

Sağlıkla ilgili diğer yazılarıma gözatın

Kalp Sağlığı ilgili videolarıma youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz.

Bu yazı ile ilişkili programı youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

130 YORUMLAR

  1. selamlar hocam 34 yaşındayım yaklaşık 15 yaşımdan beri heyecan stres ve ortamsal sebeblerden dolayı kalp çarpıntısı yaşıyorum ve bu çarpıntı ciddi anlamda rahtsızlık veriyor bi çok kez ekg cekindim efor testine girdim problem görünmedigini söylediler lakin kalbimin tırtıklı bi yapıda değil düz bi duvar yapısı oldugunu söylemişti doktorum asıl problemim heyecanla telaşlı olaylarda bi topluluga konuşma yapmadan önce veya bi müsabaka başlarken yada arabayla giderken ani bi mavevra yapacagım zmn heyecansal carpıntı başlıyor tam bu esnada çarpıntıya alışkın bi insanken aniden tam gögüs ortasına çok şiddetli bi tek darbe atım şeklinde kuvvetli bi vuruş geliyor o baya bi korkutuyor açaba bu heyecansal çarpıntıların başlamsındna bi süre sonra gögsümün ortasına bu şiddetli vuran şeyin sebebi ne olabilir bu dami rtimle alakalı bu konu hakkında bu güne kadar hiç bir doktorumdan net bi cvp alamadım tşkler iyi çalışmalar

  2. Hocam ekg de ves çıktı. Yaş 45. Ileri tetkik gerekir mi. Koşu merdiven çıkmada Tasikardi oluşuyor. Nefessiz kalıyorum. Sağ tarafıma yatınca da Tasikardi oluşuyor.

  3. Hocam merhaba 2 senedir bende de ek atımlar vardı holterde 8 adet izole svea çıktı sadece geri kalan hepsi normaldi atak vs izlenmedi. Bu kaç adete kadar normal şu aralar arttı gibi hissediyorum da psikolojik mi bilmiyorum biraz panik yarattı bende bu durum artık. Spor yaptığım dönemde hiç olmuyordu neredeyse bu svea nedir ne zaman tehlike arz eder. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada eko bakıldı gayet iyi dedi doktor.

    • Hocam merhaba
      Gün içinde sürekli kalp atışını hissediyorum,bu yüzden uyuyamiyorum sürekli nabız ölçüyorum 44 yaşındayım 50 kiloyum.kardiolojiye gittim eko da kalp kapakcikta çökme var dedi, otururken ayakta özellikle de yatakta atışları çok hissediyorum kulaklarımda bile ,Hocam ne oneririrsiniz birde vucutta bakir yuksekliginde cikti

  4. Hocam merhabalar kardiyoloji doktoru çok yorulma ve çarpıntı nedeniyle dideral ilacı verdi sabah akşam yarım olarak içiyorum.ilaç birazda olsa iyi geldi.1 buçuk ay sonra kontrole gel dedi.fakat ben şunu anlamadım ilaç bitincemi doktora gitmem gerekir yoksa kullaniyorkenmi bunu bilemedim.şimdiden tesekkurler

  5. Hocam merhaba, 34 yaşında kadınım.Taşikardi tanısı konuldu.Yakma işlemi ya da ilaç tedevisi önerebileceklerini söyledi doktorum.Ara sıra geldiği için çokta konfor alanımı etkilemediği için tedaviye başlamadım.Fakat çarpıntı geldiği zama çok uzun süre bitmiyor.10 saat oldu şuan.Ne yapmalıyım.

  6. Hocam kalp atisim normal çıktı hızlı değil fakat bir anda sanki vuruyorlarmis gibi iki üç sefer güm güm atıyo ve gün içinde bu üç dört dakika da bir oliyor carpinti mi bsska bisey mi tam anlayamadım sizce nedir ve doktora görünmeli miyim

  7. iyi günler hocam ben 17 yaşındayım nabzım 90 ın altına nadiren iniyor merdiven çıkarken falan 150lerde nabzım çok yüksek bazen havale geçirip bayılıyorum doktor her seferinde demirin düşün ondandır diyor ama yazdığı ilaç da geçirmiyor demir anemisiyim kalbim sizce sıkıntılı mı

  8. Mrb hocam benim 1 kaç aydır çalışırken yol yürürken merdiven çıkarken carpintim oluyor agizm kuruyor nefes almakta zorlanıyorum başim dönüyor uzanıyorum o zam yarım saat sonra geçiyor ve damarlarım dikali olabilirmi

  9. Merhabalar Hocam 3 gün önce ablasyon oldum hocam ekstrasistollerim vardı fakat işlem sonrası göğüs bölgemde ağrı yanma ve hala süregelen ek atımlarım oluyor doktorum %97 başarılı geçti dedi ama bu atımların hala oluyor olması normal mi ?

  10. İyi günler hocam değerli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim. 24 yaşında erkeğim. Gün içinde dinlendiğim esnalarda kalbimde sürekli teklemesi hissediyorum. Sayısı çok fazla. Kalbim normal ritminde çalışırken 1 saniye duraksıyor ve normal ritminde devam ediyor ancak durduktan sonra gelen atım sert geliyor ve göğsümde hissediyorum. Bu duruma svt mi yoksa ekstrasistol mü denir? Tehlikeli midir ne önerirsiniz?

  11. Hocam merhabalar. Yatarken veya uzanırken kalp ritmim genellikle 80 90 arası seyrediyor ancak ayağa kalktığım andan itibaren 120 130 lara çıkıyor. Markete ekmek almaya gidiyorum eve geldiğimde ölçüm yapıyorum bazen 160 ları görüyor. Nabzım çok hızlı olduğu zamanlarda bile çarpıntı hissi duymuyorum kalp atışlarımı hissetmiyorum sanki çok derinden geliyor gibi sadece göğsümde Bi rahatsızlık hissi oluyor. 2 defa kardiyoloğa gittim EKG ve eko bakıldı ancak kayda değer birşey bulunamadı. Genellikle ayağa kalkmakla başlıyor problemim. Ara ara da kalbimde teklemeler oluyor kalbim bir atımlık duruyor ve tekrar devam ediyor sizce ciddi Bir durum var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim

  12. Merhaba hocam, 8 ay once carpinti sikayeti sebebiyle ablasyon oldum. Dogustan gelen sinir ucu olusumu oldugunu ve orayi yaktigini belirtti doktorum. Fakat teklemelerim tam anlamiyla gecmedi. Bazi donemler gun icinde 3-5 kere olurken bazen daha fazla oldugunu hissediyorum. Ozellikle bisiler yedikten sonra midemde siskinlik ve gaz hissiyati oldugunda yasiyorum bu sorunu. Ablasyondan sonra tamamen gecmedi gerekmezmiydi. Ozellikle yemeklerden sonra ve siskinlik hissettigimde artmasinin bi sebebi var midir? Cevaplarsaniz cok sevinirim.

  13. Svt hastasıyım.yılda 1veya2 kez 160 civarına 1saat süreyle nabzım yükseliyor.Ablasyon önerildi.Hocam ataklar her defasında vücudmla bir hareket yaptığımda oldu.ya eğildiğimde oldu ya birden bi tarafa döndüğümde oldu.hiç yürürken dik vaziyette olmadı.sanki bu kalp bişeye sürtüyo ordan şasi yapıyor

  14. Merhabalar hocam.Ben 26 yaşında 182 boyunda 72 kiloyum.19 yaşındayken uyuşturucu madde(bonzai) kullanımı esnasında çok yüksek kalp atışı göz kararması ve nefes darlığı yaşadım.O an çok korktum haliyle ve asla hiçbir uyuşturucu madde kullanmadım tekrardan.Ama o günden sonra sürekli olarak kalp atışlarımı hissetmeye ve çarpıntı yaşamaya başladım.Yastığa yatarken kulağımda attığını veya karnımda attığını,göğsümde attığını… Tüm bunlar da yaşanınca daha da korktum ve çarpıntı atakları geçirmeye başladım.Sürekli bana bir şey olacak korkusu yaşadım. Sonra kardiyolojiye gittim tetkikler(eko,ekg,holter,kan tahlili) yapıldı ve bir şey çıkmadı.Psikolojik denildi ve panik bozukluk teşhisi ile 3.5 yıl kadar cipram kullandım. İlacı kullanırken ara ara yine ataklar yaşadım ama kendimi iyi hissettim genel olarak. Sonunda doktor bırakabilirsin dedi ve bıraktım ama 5 6 ay sonra tekrar bir atak yaşadım. Yine doktorlara gittim bir şey yok denildi bu panik atak savaş bu sıkıntıyla yenmeye çalış denildi.1-2 yıl o sıkıntılarla yaşadım kabus gibiydi.En son 2019 un aralık ayında yolda yürürken bir anda sol göğsümün üst tarafına bıçak gibi bir ağrı girdi aniden çarpıntı başladı tahmini 140 150 civarı ve halsizlik oluştu. Güç bela kendimi hastaneye attım tetkikler yapıldı holter, ekg, kan tahlilleri her zamanki gibi. Holterde ”bazal ritm sinüs kayıtta sinüs taşikardisi atağı izlenmiştir” sonucunu aldım. Doktor bey ciddi bir şeyin yok dedi ve dideral yazdı sabah/akşam yarım iç 2 ay sonra gel dedi. Dediği gibi içmeye başladım ama sonra pandemi başlayınca hastaneye gidemedim ama bugün bile 1 yıldan fazla oldu düzenli olarak içiyorum. Diderale başladığımdan beri çarpıntı hissi azaldı hala ama kalp atış hissini duyuyorum özellikle yastıkta yatarken kulağımda. Ama en büyük şikayetim yemeklerden sonra özellikle de sabah kahvaltıdan sonra olan çarpıntı hissi hocam. Diderali yemekten 5 dk önce alırsam yemeği yiyince çarpıntı olmuyor ama yemeği yedim hemen içmezsem 10 15 dk sonra çarpıntı başlıyor. Bir de arada ekstrasistoller oluyor ve ben bu ek atımı karın boşluğunda hissediyorum. Ve sırt üstü uzandığım zaman nabzım tam karın boşluğunun üstüne atıyor dışarıdan bakıldığında bile çok net görülüyor. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama artık bir çıkmazdayım. Tüm bunlar madde kullanımı sonrası psikolojik temelli mi oluyor bende hala yoksa bu madde bende ritim bozukluğu mu yaptı işin içinden çıkamaz oldum. Vakalar azaldı en kısa zamanda doktorumun yanına gideceğim ama sizin de bir fikrinizi almak istedim. Fırsat bulur da cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.

    • Madde kullanımı sorunların ana tetikçisi görünüyor. Sonrasında da kaygı ve panik devreye girmiş görünüyor. Kardiyoloji ve psikiyatri ortak muayene ve takibi faydalı olacaktır.

  15. Merhabalar hocam 30 yasında erkeğim yaklasık 4 sene önce spor sonrası bi panik atak geçirdim ve 2 ay sonra ek atımlarım başladı bir çok doktora gittim tahliller iyi durumda holterde taktırdım ek atım cıkmadı lakin boynumu eğdiğimde veya öne doğru eğildiğim bir adet ek atımım oluyor. Boyun düzleşmesi ve fıtık başlangıcı var acaba boynumdaki bu sorundan kaynaklı ek atımlarım olabilirmi tesekkürler

  16. HOCAM BEN 14 YAŞINDAYIM VE YAKLAŞIK 1 SAATTİR ÇARPINTIM VAR UZANDIĞIMDA ÇARPINTI ÇOK ARTIYOR AMA KALKDIĞIMDA YÜRÜDÜĞÜMDE ÇARPINTIM NERDEYSE GEÇİYOR VE ÇARPINTI ANINDA NEFES ALAMIYORUM HOCAM NOLURSUNUZ BAKIN ÇOK KORKUYORUM..

    • Çarpıntı atakları vücut pozisyonuna göre değişiklik gösterebilir. Muayene faydalı olacaktır.

  17. Hocam benimde yaklaşık bir senedir hiç geçmeyen bir nefes darlığım ve çarpıntım var iki sene üst üste gebe olduğum için vücut kaldirmamis dedi aile hekimi en ufak bir eforda bile hemen yoruluyorum merdiven çıkarken sanki 70 yaşında gibi hissediyorum kendimi gecensene subat ayında kardiyoloji bölümune gittim eko ekg hep bakıldı kalp kapakçığında ufurum olduğunu söyledi her insan da olan bir durum dedi o zaman iki aylık gebeydim ve gebelikte kalbe yük bindiği için oluyordur dedi her hangi bir şey çıkmadı kansızlık vardı ben de iki senedir düzenli olarak ilaç içtim şuan kanım iyi 14 ama B12 193 aile hekimi vitaminin düşmüş dedi bebeğim var onu emzirdigim için olabilir mi saç dökülmemde çok fazla ellerimde ayaklarimda uyuşma oluyor enerjim sıfır yetişemiyorum oturup dinlenmezsem geçmiyor yoruldum böyle olmaktan

    • Şikayetler ön planda vitamin eksikliğine bağlı olabilir. Hareketsizlik ve kondisyon düşmesi diğer etken.

  18. Hocam selamün aleyküm normalde bı kalp tansiyon şeker gibi rahatsızlığim yok fakat bir koridor yurusem yani bi kaç dakikalık mesafeye gidip gelsem hemen nefes nefese kalıyorum kalbim ağzımdan çıkacak gibi oluyo yada grip olsam öksürük tutsa kalp hızım artiyo sizce bu durumda hastahaneye gitmelimiyim

  19. hocam yaşım 23 kalp atış hizim 95 ile 105 arasında sürekli bir sıkıntı teşkil edermi genellikle hisediyorm ne kadar hızlı artigini

  20. Merhaba .Benim sorum öncelikle 2 kere Şenel’e önce kalp krizi gibi olan özelikleri yaşadım ve doktora gittim ekg ve kan tahlili yapıldı birşey çıkmadı .Panik atak geçirdim ve bu bende büyük etki yarattı.Korkularım aşırı çoğaldı ve ben ne zaman hastalıkla ilgili birşey okusam kendimde olupyrmuş gibi hissediyorum .10 senedir var ve önceleri daha kötü idim sürekli kalp çarpıntımı dinliyorum ve hızlı attığı da oluyor… Bu aralar ise kalbimde kuş uçarmış gibi pır pır oluyor acaba bu psikolojik mi yada gerçekte mi oluyor ?Doktora gitmeye korkuyorum .Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

    • Panik konusunda hekim yada psikolog desteği almanız faydalı olacaktır.

  21. Slm 8 yasinda oglum var bazen mac oynarken kucuk mac arkadaslarinin arasinda goysunun tam ortasini agriyip gectigini soyledi bu onemlimidir yorumunuzu bekliyorum tam kemiğinin birleştiği yeri gösteriyor

    • Şikayetler her top oynama sırasında tekrarlıyorsa mutlaka ileri tetkik yapılması gerekir.

  22. Hocam ben damardan ozon tedavisi gördüm vücudumun bütün damarları bozuldu ayaklarımda varis oldu kol damarlarimda cok belirginleşti ağrı yanma oluyor aşırı nefes darlığı yaşıyorum aort damarlarimda üst çıkan aort 41 dedi efor ekg istedi birşey yok dedi kardioloji eforu yaparken çok zorlandım 5-6 dakikada nefesim kesildi basim döndü ama bende yatarken ve otururken vücudumda sallanma oluyor belimden enseme doğru nabız şiddetli hissediyorum uyumakta zorlanıyorum derin nefes almaya çalışırken kalbime göğsüme sancı giriyor midemin olduğu bölgedeyse aort damarım çok hızlı atıyor yürümem mesafem çok düştü eskiden 5 km yürürdüm birşey olmazdı şimdi 50 metrede nefes nefese kaliyorum kalbim çarpıyor nabzim çok hızlanıyor ne tavsiye edersiniz hangi tetkikleri yaptırmak gerek aort anevrizmalarından çok korkuyorum.Bu vücudumun genişleyen tüm damarları duzelirmi ılerde bana sorun çıkarır mı ?saygilar.

    • EKO ve efor testleri normal sınırda ise, düzenli yürüyüş ve egzersiz fayda sağlayabilir.

    • Her çarpıntı ritim bozukluğu değildir. çarpıntıya yönelik yapmış olduğumuz program youtube kanalımız olan Dr Ahmet Karabulut da mevcut.

  23. hocam çarpıntı hissiyle birlikte midem bulanıyor acile gidiyorum bişey çıkmıyor kan tahlili verdim çok az bi kansızlık cıktı herşey normal dedi hocam bu kalp atış hızı sürekli duymak beni rahatsız ediyor duracakmis hissi oluyor sürekli yaş 25 kilo 86

  24. hocam dinlenme esnasında çarpıntı hissi oluyor acile gidiyorum normal çıkıyor kalbime dokunmadan atış hızını göğsümde gözle görebiliyorum sebebi ne olabilir sürekli ellerimde terleme var

  25. Hocam iyi günler ben 1.80 120kg 18 yaşında bir erkeğim. Benim ara ara kalp çarpıntı problemim oluyor ancak bu çarpıntı uzun sürmüyor sanki bir tekleme gibi vurup düzeliyor. Özellikle katılırcasına gülerken nefessiz kaldığımda çok çarpıntım oluyor, aniden yatarken kalktığımda kalbimde çarpıntı oluyor. 2 kardiyoloji doktoruna gittim ritm holterde supraventriküler taşikardi ve bradikardi izlendi ama doktor önemli bir şeyim olmadığını ve zayıflayınca düzeleceğimi söyledi. Ayrıca tansiyon holter takıldı ve tansiyonum yüksek çıktı. Ancak ben panik atak hastası olduğum için, ritm holter takıldığı zamanlarda hep atak geçirdim ve bu sebepten tansiyonum yükseldi, normal zamanda evde 2 aletle de ölçtüğümde tansiyonum normal çıkıyor. Ekg ve eko çekildi kalbimde hiçbir yapısal problem bulunmadı, Ekg de çarpıntı yakalanmadı çünkü zaten ara ara oluyor. Gün içerisinde bazen 2 kere bazen hiç olmuyor. Hep tekler bir kere 4 saniye süren bir çarpıntı oldu ve bu 4 saniye içinde nefes darlığı hissettim. Bu yaşadığım şikayetlerden sonra doktorlara danışmaya utanıyorum. Sizce bir problemim var mıdır hocam? 18 yaşındayım ve tüm çocukluğum hareketsiz geçti. Allah korusun damar tıkanması gibi şeyler yazıyor internette, panik atağım daha da tetikleniyor. Kendimi dinlemekten hayattan keyif alamaz oldum. Tek bilmek istediğim şey kalbimde bir rahatsızlık olup olmadığı. Çarpıntılarım efor sırasında değil genellikle istirahat halinde oluyor. Spor salonunda yürüyüş bandında çarpıntı sorunu yaşamadan tempolu yürüyorum. Zayıflamak için gerekli adımları en kısa süre içerisinde hatta hemen atacağım. Ama bunu atmadan önce 2 kardiyoloji doktoru gezdim çarpıntı yüzünden daha fazla kalbimimi çarpıntı yaptığı için düşünmeme gerek var mı yoksa takmamalı mıyım?

  26. Merhaba hocam, 4 ay önce göğsüme ani ve yırtıcı tarzda bir ağrı girdi. Sürekli bir göğüs ağrım var ama bazen aşırı ağrı oluyor aşırı terleme oluyor sol kolda ağrı oluyor. Defalarca kardilojiye gittim ama tahliller normal çıktı ( ekg, kan,efor,kardiyak sintigrafi ve ilaçlı bilgisayarlı tomografi) nabzim normal atıyor. Akciğer röntgeni normal çıktı ne yapacağım bilmiyorum yardım edin lütfen

  27. Hocam merhaba, 4 ay önce göğsüme ani ve yırtıcı tarzda bir ağrı girdi. Sternum kemiği ve sırtım ağridi. Aşırı terleme oldu. Tüm tahliller temiz çıktı ( ekg,efor kardiyak sintigrafi ve ilaçlı bilgisayarlı) ve akciğer grafisi temiz çıktı. Tüm kan sonuclarimda temiz çıktı sadece trigliserid 350 cıktı ama ağrılarım devam ediyor. Neden olabilir hocam??

    • Gerekli ileri tetkikler yapılmış..Kas, kemik, mide ve sinirlere yönelik ek araştırma yapılabilir.

    • Teşekkür ederim hocam, dün gece yine kriz geldi acile gittim. Ekg de v2 v3 te st yükselmesi var ama Troponin normal olduğu için bişeyin yok dediler. Ekg yi etkileyen başka etkenler var mı? 4 aydır v2 v3 te st yükselmesi var?

    • st elevasyonun şekli önemli..bazen gençlerde altta hastalık olmamasına karşın gözlenebiliyor. ancak bu durum kalp krizinde izlenen bulgulardan daha farklı…

  28. Izledim.tesekkur ederim bilginiz için sağolun açık konusu cam gerçekten başımıza ne zaman gelicek bi şey diye dusunenlerdenim vsd perimem .Var kalbimde Her şeyi ona bagliyorum malesef Hocam son bi ricam var benim kalbimdeki delik beni zorlarmi belirtilerim ne olur risklerim nedir.Ne gibi bi belirtim olursa uyanık olayım.

  29. Cv için teşekkür ederim peki bu carpintilar ritim bozukluğu demek mi nabzım dk.74 falan ekstra atıyor gibi pıt pıt pıt deyip geçiyor tedavi gerektiren bi sorun mu risk leri nedir .

  30. Slm yaşım 34 ara sıra 7 sn bazen 30 sn kalp çarpıntılarım oluyor kısa süreli çok efam yapılı birisiyim kalbimde kalp deligi var vsd bu gibi rahatsızlıklarda ritim bozukluğu gelişirmi önerileriniz neler .herhangi bi belirtim yada şikayetim yok

  31. Hocam merhaba,
    3-4 aydır arada gidip gelen kalbimde sıkışma gibi durumlar meydana geliyordu nefes alamayacak gibi oluyorum bazen,sırtımdan kola vuran ağrılar ve terleme ateş basma durumları oluyor.Fakat sürekli acile gitmeme rağmen kan testi,idrar testi EKG herşey temiz çıkıyor.Ailemde kalp hastası yok 1 ay içeirisinde 4 tane kalp doktoruna gittim EKG,efor testi,kan testi herşey temiz en son kalp doktoru beni kovdu.2 haftadır tepeden enseye doğru baş ağrısı var ilgili durumdan dolayı gün içerisinde tansiyonumu ölçüyorum 11-7 normal çıkıyor.fakat nabız 98-110 aralığında çıkıyor.(36 yaşındayım ve bankada çalışıyorum

  32. Merhaba benim 1 haftayi gecen bir kalp carpintim var ve sabah aksam surekli kalpcarpintim oluyor hic durmuyor bunun disinda bir saglik problemim yok ama 1 haftadir araliksiz carpintim var nedenini soyler misiniz (16 yasindayim)

  33. Hocam merhaba gece tam uyumadan yataf
    Ğımda kalbim 4 5 defa carptı korktum uyuya kalmisim ondan sonra 3 gun boyunca kalbimi hissediyoeum nefesim tam yetmiyomus gibi derin nefes almak isyiyorum ve kötü şeyler aklima geliyor yas 17 kilo 81

  34. Hocam merhaba. 4 aydır yatağa uzandığımda yada oturduğum yerde hareketsiz kaldığımda sürekli kalp atışlarımı hissediyorum. 4 ay önce doktora gittim eko temiz dedi 24 saat holter takıldı temiz çıktı. Doktor dideral verdi 2 ay kullandım kullanınca hissetmiyorum ama kullanmakta istemiyorum ve 1 aydırda kullanmıyorum. Tansiyonum sürekli 12-7 yada 12-6 kalp atışlarımı hissetiğim zamanda nabzım 60-70 arası kan tahlillerim normal çıktı yaşım 22 kilom 59 boy 1.73

    • Şikayetler ekstrasistol ile uyumlu olabilir. Ritim holter tetkikine göre takip yeterli olacaktır.

  35. Hocam merhaba sürekli çarpıntım oluyor neredeyse 2 günde 1. Başladı mı durmak bilmiyor en az 2 gün öyle geçiyor 130a kadar çıktığı oldu hep acilde alıyorum soluğu uyuyamıyorum yoksa. Aynı zamanda kulaklarım da tıkanıyor. 2 3 yıl önce kardiyolojiye gittim EKG kan testi efor testi ve ultrasonla baktı doğuştan kalp kapakçığında çökme var dedi ilaç vermedi kafeinden ve stresten uzak dur dedi. Son 1 yıldır şikayetlerim çok arttı. Çay kahve hiç içemiyorum artık hemen etkiliyor. Sigara alkol kullanmıyorum zaten. Tuz şeker de kola da kullanmıyorum. Kah tahlillerim normal tiroid değerlerim normal b12 eksikliği yok. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum mide rahatsızlığım dışında bir hastalığım da yok. Stres yapmadığım zamanlarda bile oluyor çarpıntı. 2 hafta önce tekrar başka bir doktora gittim EKG tahlil ve eko yaptı. Sonuçlar temiz dedi önceki doktorun söylediği teşhisi sorduğumda bazen küçük sapmalar olabiliyor bizde bir şey gözükmemiş sonuçların güzel dedi rahatlatsın diye beloc 25 mg yazdı. Şimdi hocam benim bu çarpıntılarım neden olabilir hayatımı etkiliyor artık her gün çarpıntım olacak mı diye korkayarak yaşıyorum lütfen yardımcı olun daha 21 yaşındayım. Diğer sorum da doktor ilacı verdi ama nasıl kullanmam gerektiğini söylemedi eczacı da bir şey demedi sadece çarpıntım olduğunda alsam olur mu. Bu soruyu sorarken bile çarpıntım var ilk kez beloc 25 mg içtim 1 saat oldu ama etki etmedi lütfen yardımcı olun.

  36. Merhaba hocam.20yaşındayım yaz ayından beri aniden oluşan kalp sorunlarım var.Bir anda 140a kadar çıkıyor ve rengimde beyazlama,elde ayakta titreme meydana geliyor.2gündür hastahanedeyim ama bir çözüm bulamadılar.en son olarak holter taktılar ve geceleri olması gerektiğinden fazla düştüğünü sabahta çok fazla 140a kadar arttığını söylediler.Kalbinde bir sorun yok dediler ama ben bu durumu sürekli yaşamaktayım nedenini öğrenmek istiyorum.2gün önce fenalaştım ve acile kaldırdılar benii yaklaşıık 2haftadır da göğüsümde ağrı hissediyordum yatarken.Bana yardımcı olur musunuz?

    • Şikayetler kalp kaynaklı olmayabilir. Vücuttaki stres sıkıntı çarpıntıyı tetikler.

  37. Merhaba hocam 26 yaşındayım son 2 aydır kalp çarpıntısı yorgunluk şikayetim oluyor gece uyanıyorum kalbim hızlanıyor bayılcakmış gibi oluyorum birden titreme geliyor 15 20 dk sürüyor artık bilinçaltıma işledi kurtulamıyorum yine olacakmış gibi yaşamaktan bıktım kaç kere acillik oldum ekg çekildi ama sonuç temiz ne yapmam gerek

    • Ritim holter tetkiki faydalı olur. Panik bozukluk açısından muayene olmanız iyi olacaktır.

  38. Hoca merhabalar, benim her gün çarpıntı şikayetim oluyor, en ufak harekette hızlanıyor, çok güçlü atıyor, ritim holter de Atriyal Taşikardi tanısı kondu. Doktor rytmonocorn yarı geçmezse EPS yaptır dedi. Kalp hızım 175 e kadar çıkmış. 26 yaşındayım korkuyorum ne yapmam gerekir nasıl bir ol izlemem gerekir. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar hocam.

    • Atriyal taşikardilerde ilaç tedavisi genelde sıkıntıları çözer. İlaca rağmen şikayet varsa ablasyon işlemi düşünülebilir.

    • Hocam merhabalar benim şikayetim sabahları kalktığımda hiç bir şeyim yok kahvaltı yaptıkdan sonra 10 dakika geçtimi kalbim hızlanıyor sanki koşmuşum gibi biraz sürüyor sonra geçiyor ve ta ertesi güne kadar hiç bir şeyim yok kalbim hızlandığında nefes darlığı uyuşma baş dönmesi gögüs ağrısı hiç biri yok gayet nefesim falan iyi sadece hızlı oluyor kalbim panik atak hastasıyım paxil kullanıyorum yaşım 29 askerde de çok böyle çarpıntı kalp krizi geçiriyorum sanıp hep acile gittim hiç bir şey çıkmamıştı ozamanlar ekg çektirdim falan kan hepsi temizdi gene kan tahlili falan yaptırdım onlarda temiz askerde de piskiyatriye yönlendirmişti doktpr neden olur hocam bu uyurken falan gayet iyiyim hiç bir sıkıntım yok sadece kalktından 30 dakika sonra oluyor sanki alrmı kurulmuş saat gibi hep uyandıktan 30 dakika sonra oluyor ve geçtikden sonra hiç olmuyor cvpnız için şimdiden tşkler saygılarımla

    • Ritim holter ile değerlendirmek gerekir. Vücut bazı besinlere hassas olabilir ve bu durum çarpıntı ile kendisini gösterebilir.

  39. Hocam 22 yaşındayım yaklaşılk 1,5 yıldır kalp atışlarımı aşırı derecede rahatsız edici şekilde hissediyorum kalpim 75 dahi atsa aşırı güçlü vuruyor bir sürü doktora gittim 3 defa holter takıltım sinüs taşikardi dendi ilaç verildi ilaç içmeme rağmen geçmiyor aynı şekilde çarpıntılarımda oluyor ilaç çarpıntımı kesiyor fakat kalp atşımı hissetmek hiç bir şekilde geçmiyor tansiyon teşiside konuldu tansiyon ilaçıda içiyorum tansiyonum nabızım normal olmasına rağmen kalp atışlarım çok güclü vuruyor ve genelde kalp im 100 üstü atıyor çol az 100 altına iniyor

  40. Merhaba hocam. Ben 15 yaşındayım . Şu anda sınav haftasındayım . Tarih sınav konularını yetiştirmem için uyumamam gerekiyordu. Ben de nescafe ile kolayı karıştırıp içtim. Uykumu açtı. Ama doğal olarak kalp çarpıntısı yaptı ama kalbim 100 ün üstünde atmıyo .Normal yani ama gögüslerime baktığımda derimin oynadığını görebiliyorum . Bu da beni çok korkutuyo . Hiç bilmediğim bir durum bu ve çok korkuyorum . Ve korktukça kalbim daha da kötü oluyo ve psikolojik olarak ağrı yapıyo. Önemli bir şey olabilir mi?

    • Psikolojik olarak durumdan etkilenme söz konusu. Şikayetlerde artış varsa muayene faydalı olacaktır.

  41. mrb hocam 34 yaşindayim 1 ay önce alafranga tuvalette tuvalet yaparken biraz öne dogru eğildim elimde telefon birden kalbimde kuş kuş çırpınması gibi oldu ve panik oldum birden bira 3/5 saniye sürdü sürmedi hemen düzeltim oturusumu bidahada böyle bişi olmadi sizce nedir bunun sebebi nefes ile alakalı olabilirmi öne eğilmemden dolayımı bu oldu bana cevap yazarsanız sevinirim

  42. Hocam babamın kalp atışları aniden 140 Lara çıkıyor. Anjiyo oldu kalp ve damarlarda bir şey yok. Nabız artınca göğüs ağrısı oluyor. Akciğerde temiz. Günde 2 kez beloc kullanıyor, bu ritim yükselmesinin sebebi nedir acaba. Sebepsiz yere ritim artabilirmi bir riski var mı teşekkürler…

    • Ritim gün içerisinde değişim gösterir. Tedavi altında şikayetler tekrarlıyorsa ritim holter ile kontrol faydalı olur.

  43. Hocam yaşım 53. Sabah 7:00’de kalbim güm güm güm atmaya başladı. Yaklaşık 3 saat sürdü. Spor yapmadığım için ve son 1 haftadır grip olduğuma yordum. Ha geçti ha geçecek. 3 saat yüksek çarpıntı yaşayınca korktum. Daha önce 3 5 dakika oluyordu. Bu sefer uzun sürdü. İşim gereği uyku düzensizliğim de var. Daha sonra dedim spor yapayım bari. Tempolu 5 km yürüdüm. Şu an iyiyim ama kalpte hafif bir ağrı var. Sigara da kullanıyorum. Maalesef bırakamıyorum. Şu an ne yapmamı önerirsiniz? Saygılar…

    • Kardiyolojide muayene olup ayrıntılı tetkik yaptırmanız faydalı olacaktır.

  44. 2 ay önce holter takıldı ve 140 cıktı ve nadir tasirkardi tanisi kondu ama bu 140 lar kısa sureliymis doktor ilaca başlamaya gerek olmadığını söyledi ara ara yine çarpıntilar hissediyorum sizce tekrar doktora gitmeliyim ya da korkulacak bişey var mı önerileriniz nelerdir kalp sağlığım için sınavlarım nedeniyle fazlasıyla stresli bi insanim

    • Düzensiz atım sayısı, günlük toplam atım sayısının % 1 inden az olan durumlarda ilaç tedavisine gerek olmayacaktır.

  45. Panik atak anksiyete bozukluğu hastasıyım.. Kansızlık B12 eksikliği folik asit eksikliği var… Gece gündüz nadiren kalbim önce duruyor sonra hızla atıyor bayılma hissi göğüste daralma aşırı terleme oluyor defalarca ekg çekildim bi sorun yok… Çok korkuyorum o an kalbim duracak gibi oluyor psikolojik olabilir mi gece gündüz kalbimi nabzımı takip ediyorum.. Şimdiden teşekkür ederim…

    • Panik ve kaygı bozukluklarında çarpıntı şikayetleri sık izlenir. Çoğunlukla tedavi gerektirmez.

  46. Hocam üç yıl önceki panik atağım üç ay önce tekrarladı hergün çarpıntı şikayetim var 150 civarı yarım saat bir saat kadar sürüyor.Bebeğimi sütten kesmeye çalışıyorum ilaç kullanamıyorum.Bugün çarpıntı sırasında göğsün ortasında gümleme şeklinde bişey oldu aynı anda öksürük geldi ve gözlerim karardı kısa sürdü ama korkuttu sebebi ne olabilir
    İyi çalışmalar

    • Çarpıntı ve nabız yükselmesi sırasında nefes darlığı ve tansiyon oynamaları izlenebilir. Ritim holter tetkiki faydalı olabilir.

  47. iyI günler normal calistigimda sıkıntı ama bır hastane ortamına girsem kalbim 140 lara vuruyor. sizce psikolojimi stersmi kendimi kontrol edemiyorum herhangi bır nefes alıp verme sikibtisida yok

    • Stres çarpıntıyı tetikleyebilir. Düzenli egzersiz çarpıntı şikayetlerini azaltır.

  48. Hocam iyi gunler ben 2 sene once kalbimdeki delik nedeniyle operasyon gecirdim anjiyo ile kapatildi delik fakat bide kalp kapakcigimda hafif darlik var ama ona mudahale etmediler arada carpintilarim oluyor ozellille kahvaltidan sonra bide yanma oluyo sol kaburgamin yaninda koltuk altina dogru sizce bunun nedeni kapaktaki hafif darlikmi

    • Kapak darlığı olan kişilerde çarpıntı yakınmaları daha sık izlenir.

  49. Merhaba hocam..bende sinav zamani oluyo adeta kalbim duruyo sanki halsizlik bulanti oluyor..daralma oluyor ama her zaman tekrarlamiyor..yani bazi zamanlar sinav doneminde falan yada cok stresli oldugumda ciddi problem olurmu bide tansiyonum 80/40

  50. Merhaba hocam..bende sinav zamani oluyo adeta kalbim duruyo sanki halsizlik bulanti oluyor..daralma oluyor ama her zaman tekrarlamiyor..yani bazi zamanlar sinav doneminde falan yada cok stresli oldugumda ciddi problem olurmu bide tansiyonum cok duwuk

    • Tansiyon düşüklüğü ve stres anlatılan sıkıntıları tetikleyebilir. Bol sıvı tüketmekte fayda olacaktır.

    • İlaçlı film den kasıt sintigrafi ise damar darlığı hakkında bilgi verir. Çarpıntı şikayetleri için ritim holter tetkiki faydalı olur.

    • Hocam öncelikle merhaba benim size sormak istediğim şuki benim birgün işteyken öğlen yemek yemedim eve geldim yemek hazırlamadım evi toplayıp düzelttim ve tekrar işe gittim tabi saat 4. 5 gibi bende başdönmesi halsizlik başladı saat akşam 7 buçuğa kadar çalıştım konfeksiyon da işten eve gitmek için çıktım eve yürürken kalbim bir attıki dedimki ben ölüyorum 1 iki dk sürdü düzeldi ben biraz dinlendim sonra tekrar yürüdüm gene başladı nası atıyor eşimi aradım geldi beni aldı eve gidip hemen uyudum ertesi gün halı çırpmak için çıktım kapıya halıyı çırptım kakbim çok tuaf attı hemen halıyı bırakıp koştum eve elim ayağım dolaştı ve ben ilk defa ritimi duydum sonra başladı tekleme ler eğilirken vuruyor yatarken vuruyor merdiven çıkarken vuruyor yokuş çıkarken vuruyor delirdim artık namaz için eğilince bir tane vuruyor sonra nabzım 147 oluyor namazı bozuyorum düşünün lavaboya gidiyorum anında nabzım 143 oluyor artık tansiyon aletiyle geziyorum başladım Dr gezmeye Haseki kardiyoloji enstitüsüne gittim Bayrampaşa kardiyoloji ye gittim özel Dr gittim kardiyoloji ye hepsi ortak fikri iyisin sayısız ekg 6 kere eko 5 kere holter 1 kere 1 efor yaptırdık hepsinde toplam 19 adet supraventriküler erken vuru 17 adet atriyal erken vuru çıktı nabzım gece 46 gündüz 175 atmış ve ortalama 81 Dr sünis taşı kardi dedi bana nexvol verdi 5 mg lık yarım içiyorum ama şuan sıkıntım artık nefes alamıyorum çünkü derin nefes alınca aritmi oluyor üst üste ayağı kalkamıyorum bulaşık yıkamak için kalktım yıkarken kalbim çok tekledi ve bir an nabzım 130 oldu korktum hemen yatağa kostum elim ayağım buz gibi oluyor ayağı kalkınca titriyorum banyoda duş alırken birden kalbim bir vuruyor duş almaya korkuyorum merdiven çıkamıyorum kalbim çok hızlanıyor sonra başlıyor tekleme ye hocam tiroit yok gögüs temiz kanlar normal sadece b12 166 çıktı başka sıkıntı. Yok kahve içmem alkol kullanmam kola neskafe kullanmıyorum sigara içmiyorum hocam herşey normal se neden ben artık dışar çıkamıyorum yürünce aritmi oluyor diye yürümüyorum sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum aciiiiiiiiiiiiiiii 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

    • Olaya ciddi kaygı bozukluğu eklenmiş gibi. Tekrar muayene faydalı olacaktır.

  51. hocam 6,5 yaşındaki bir çocuğun kalp atım hızı ne olmalı.bana göre kalbi çok hızlı atıyor .3 kere geniz eti.böbrekte taşı ve böbrekten stent çıkratılma öperasyonları geçirdi.ameliyat tahlillerinde ve esnasında bir kalple ilgili bir sorun olduğu anlaşılırmıydı.

    • Çocuklarda kalp hızı erişkinlere göre daha yüksektir. Özellikle istirahat kalp hızı 100 üzerinde ise muayene faydalı olur.

  52. İyi günler…57 yaşındaki annem 3 gün önce gece yatmadan hiçbir efor sarfetmeden çok güçlü kalp atımından şikayet etmeye başladı. Tansiyon ve nabzı normal çıksa da kalbinin derinden ve güçlü attığını farkettik. 30-40 dk sonra düzeldi. Ancak o gece ara ara aynı şekilde ataklar geldiği için uyuyamadı. Ertesi gün hiç bir şeyi yoktu. Bu arada normalde çok aşırı içmesede nescafe ve sigara kullanımını azalttı. (Günde yarım bardak nescafe ve 2 sigaraya kadar) Normal hayatına devam etti. 3.gün (dün) yine gece aynı saatlerde kalbi çarpmaya başladı. Bu sefer nabzı normalde 54-60 atarken, 100 e çıktı ve vücüdunda istemsiz titremeler başladı. Acile gittik. EKG si ve tansiyonu orada çok iyi çıktı. Doktor ilaç vs vermedi. Eve geldik ara ara çarpıntısı oldu sabaha kadar. Atak başlayınca kendini bayılacakmış gibi hissettiğini söylüyor ve başı dönüyor. Normal zamanda ise yüzü kanı çekilmiş gibi sararmış, halsiz ve iştahsız. Elleri ve ayakları soğuk. Her an atak gelecekmiş gibi tedirgin. Neden şüphelenmeliyiz? Kan tahlili ve EKG dışında ne gibi tetkikler yaptırmalıyı? Kardiyoloji ve psikiyatri dışında bir bölümle ilgisi olabilir mi?

    • nabzın 100 atması çarpıntı olarak değerlendirilmez. gün içerisinde bir işle uğraşıldığında 140/dk ya varan değerler rahatlıkla izlenebilir. Ritim holter tetkiki ve psikiyatri muayenesi faydalı olacaktır.

  53. İyi günler, bana haşimato teşhisi kondu. Ancak özellikle kış aylarında akşamları kalp çarpıntım oluyor önce çarpıntı şeklinde sonra ritim bozukluğu oluyor. Bazen bir saat bazen 5 6 saat sürüyor. Her zaman olmuyor. 10 veya 15 gün arayla tekrarlıyor. Bazen birkaç ay olmuyor. Kaç kere acile gittiysem ekg çektirken çarpıntı duruyor. Kardioloji doktoruna gittim holter taktırdım ama ritim bozukluğunu yakalayamadım. Çünkü her zaman olmuyor. Sizin öneriniz nedir.

    • Holter testinde düzensiz atımlar gün içerisinde nadir olarak saptanmışsa ek ilaç tedavisine gerek kalmayacaktır.

  54. İyi günler. Benim 1 sene öncesinde ayda yılda 1 kere olan hızlı kalp atısım ve arkasından gelen istemsiz öksürüğüm vardı. Gecen sene ekim veya kasım ayında birden kalbim hızlandı ve acıle gittim 153 çıktı ve ne yapsak durmadı 2-3 saat cıvarında surdu. O durumum gectıkten sonra o öksürükle beraber gelen kalp hızlanmam hafta da bir 2-3 gunde bıre cıktı. Ve o anda nefesim gidiyor. Sizce tekrar bi kardıyologa gozukmelımıyım? Nabzım 153 e cıktıgında ekg cekıldı ve doktor bır sorun yok dedı. Ama ondan zıyade kısa surelıler benım nefesımı kesıyor.

    • Holter tetkiki yapmanızda fayda var. Ortalama kalp hızı yüksekse yada ritim bozukluğu tekrarlıyorsa ilaç gerekebilir.

  55. Daha önce hiç birseyim yoktu bir anda gözüm kararip baygınlık geldi kalbim yerinden fırlayacak mış gibi atmaya başladı acil servis geldi kalp atışı 240 olduğunu söyledi serum taktılar düzeldi 3 gündür bir sıkıntı yok sizce sebebi nedir şimdiden teşekkürler…

    • Ritim bozukluğu yaşamışsınız. Acilde çekilen ekg tedavi planlanması için faydalı olacaktır. Uzman hekime başvurmanızı öneririm

  56. Sürekli göğsümde çarpıntı hissediyorum her gün kalp atışlarını göğsüme dokunmadan hissedebiliyorum nasıl attığını hissedebiliyorum ama çarpıntıdan sonra kalbim hiç atmiyor ve nefes almakta zorluk çekiyorum sizce dikkate almam gerekiyor mu?

  57. Merhaba Ahmet Bey ben sizin medicine hospıtalden hastanızım bütün gerekli tetkikler yapıldı fakat bu bulguların kalple alakalı olmadığını, tamamen şikayetlerimin psikolojik olabilceğini söylemişsiniz nöröloji doktorum lustral verdi ben onu kullanmamıştım siz kullanmam gerektiğini söylemişsiniz ben çalışıyorum bu benim hayatımı etkiliycek derecede bi ilaçmidır haftasonu başlıycam sizden bilgi almak istedim

  58. hocam allah razı olsun vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için kalp krizi geçirdim anjiyo oldum ve stent takıldı ara sıra kısa süreli çarpıntım oluyordu strese girmiştim ama şimdi rahatladım sağolun çok teşekkür ediyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz